2102406230

shipping

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Όλες οι παραγγελίες εντός Αθηνών στον χώρο σας αυθημερόν χωρίς καμιά επιπλέον επιβάρυνση! Μάθετε Περισσότερα...

Γιατί είναι σημαντική η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση

07/05/2014
από pet4u .
Από την ηλικία των 4μισυ μηνών, τα κουτάβια γρήγορα μετατρέπονται από τρυφερά "κουτάβια αγκαλιάς" σε ενήλικες με αυτοπεποίθηση και διάθεση για σκανδαλιά. Για το δικό σας όφελος και του σκύλου σας, είναι σημαντικό να προετοιμάζεστε επαρκώς έτσι ώστε αυτή η μετάβαση να είναι για σας όσο περισσότερο απολαυστική (!) γίνεται.
Η εκπαίδευση του κουταβιού και η κοινωνικοποίηση του που θα σας βοηθήσει σημαντικά σε αυτό, πρέπει να ξεκινήσει από την ηλικία των 13 εβδομάδων και όχι αφού αυτό έχει συμπληρώσει τις 20 εβδομάδες και μόνο εφόσον το κουτάβι σας έχει κάνει όλους τους εμβολιασμούς του.

Τί συμβαίνει στις τάξεις για κουτάβια;
Η μορφή της εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης των κουταβιών διαφέρει από σχολείο σε σχολείο, αλλά ο κύριος στόχος όλων είναι να κοινωνικοποιήσουν πλήρως το κουτάβι σας και να το προετοιμάσουν για όλες τις νέες εμπειρίες που θα αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της ζωής του. Σε αυτές τις τάξεις, το κουτάβι σας θα μάθει το σκυλίσιο κοινωνικό "πρωτόκολλο" και τη γλώσσα του σώματος σε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον.
Το κουτάβι θα παίξει με τα άλλα κουτάβια της ηλικίας του, θα μάθει να αναχαιτίζει την τάση του για δαγκωματιές και θα χτίσει αυτοπεποίθηση, όπως επίσης θα ξεπεράσει τη ντροπαλοσύνη και τις φοβίες του. Φυσικά είναι αναπόφευκτη η αντιμετώπιση δυσκολιών και κινδύνων αργότερα στη ζωή, αλλά ένας σκύλος με αυτοπεποίθηση και πλήρη κοινωνικοποίηση θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις οι οποίες θα τον τραυματίσουν λιγότερο από κάποιον άλλο σκύλο.
Στην εκπαίδευση σκύλων, το παιχνίδι με τους άλλους σκύλους μπορεί να καταλήξει φρενήρες, γεμάτο ένταση και τρέλα, πολύ κυνήγι και άγριο παιχνίδι. Έτσι, θα δοθούν πολλές ευκαιρίες στο σκύλο σας να καταλάβει από "πρώτο χέρι" τί σημαίνει να δαγκώνει δυνατά! Δηλαδή το ένα κουτάβι θα διδάξει στο άλλο πώς να φέρεται!
Ο άλλος κύριος στόχος της εκπαίδευσης του κουταβιού είναι να εκπαιδεύσει τους ιδιοκτήτες πάνω στις βασικές τεχνικές εκπαίδευσης, την κατανόηση και ανάκτηση καλύτερου ελέγχου της συμπεριφοράς του σκύλου.
Πώς να διαλέξετε μια τάξη εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης για το κουτάβι σαs:
Εκτός και αν κάποιος σας έχει συστήσει ένα σχολείο, μια καλή ιδέα είναι να επισκεφτείτε μία τάξη χωρίς το σκύλο σας. Ορίστε κάποιες υποδείξεις και συμβουλές όταν ψάχνετε ένα καλό σχολείο για κουτάβια:
  • Όλα τα κουτάβια πρέπει να είναι ηλικίας 13-20 εβδομάδων στην αρχή των μαθημάτων.
  • Το σχολικό περιβάλλον θα πρέπει να είναι καθαρό και υγιεινό, κατά προτίμηση εσωτερικού χώρου.
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο θετικές εκπαιδευτικές τεχνικές. Αποφύγετε τις τάξεις που εφαρμόζουν τη χρήση μεταλλικών κολάρων, αλυσίδων που προκαλούν πνιγμό ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που προωθεί την τιμωρία ή κυριαρχία του ανθρώπου πάνω στο ζώο, στοιχεία που όλα τώρα θεωρούνται μη αποτελεσματικά και δυσάρεστα.
  • Στα κουτάβια θα πρέπει να δίνονται αρκετές ευκαιρίες για παιχνίδι μεταξύ τους χωρίς λουρί.
  • Στις τάξεις, τα κουτάβια δε θα πρέπει να είναι μονίμως ελεύθερα, αλλά να τους δίνεται χρόνος να ηρεμούν και να ξεκουράζονται ανά διαστήματα.
  • Παρατηρήστε τα κουτάβια. Περνάνε ωραία;
  • Ρωτήστε αν επιτρέπεται στα παιδιά να παρακολουθούν. Αυτά συνήθως περνούν περισσότερο χρόνο με το κουτάβι από ότι εσείς, οπότε είναι καλή ιδέα να μαθαίνουν και εκείνα τις εκπαιδευτικές πρακτικές.
  • Η διδακτική ώρα επιτρέπει χρόνο μετά την εκπαίδευση να κάνετε ερωτήσεις ή να συζητήσετε όποιες απορίες τυχόν έχετε;

Τα καλά σχολεία για κουτάβια καλύπτουν επίσης, και άλλους σημαντικούς τομείς, όπως την προετοιμασία του κουταβιού για τις επισκέψεις του στον κτηνίατρο ή την αντιμετώπιση του στους περίεργους θορύβους (πυροτεχνήματα, κεραυνούς κτλ.)

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε το σχόλιό σας!

Νέα Άρθρα