2102406230

shipping

To No1 Online PetShop
Oι παραγγελίες εντός Αθηνών στον χώρο σας αυθημερόν & ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ από 20€ και πάνω! Μάθετε Περισσότερα...

Η φροντίδα της γάτας

04/03/2016
από pet4u admn

Η φροντίδα της γάτας

Μία γατούλα μπορεί να αποδειχθεί ένας εξαιρετικός σύντροφος που δεν απαιτεί τη δέσμευση ενός σκύλου με τις καθημερινές βόλτες και την ανάγκη συνεχούς παρουσίας στο σπίτι. Είναι γενικά παραδεκτό ότι η γάτα είναι πολύ πιο ανεξάρτητο ζώο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να σας αγαπήσει με την ίδια ανιδιοτέλεια. Απλώς μπορεί σαφέστατα να μείνει περισσότερες ώρες ή ακόμη και μέρες μόνη αρκεί να έχει φρέσκο νερό, φαγητό και καθαρή αμμολεκάνη. Αν μάλιστα έχει και μια παρέα όπως μια δεύτερη γατούλα, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα και μπορείτε να λείψετε ακόμα και μια βδομάδα, αρκεί να έχετε κάποιον που θα της αλλάζει το νερό και την άμμο.

Κατά τα άλλα, η ετήσια επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη για τη γατούλα σας. Αυτός θα της κάνει τα εμβόλιά της που πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο και θα την εξετάσει στα μάτια, τα αυτιά και την κοιλιά. Επίσης, θα της κάνει πιθανότατα, εφόσον το χρειάζεται, καθαρισμό στα δόντια, διότι η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική για το αγαπημένο σας αιλουροειδές, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε ανάπτυξη πέτρας ή στοματίτιδας, καθώς δυστυχώς ελάχιστες είναι οι γάτες που θα ανεχθούν τακτικό πλύσιμο δοντιών.

Ως προς την τροφή της το πετ σοπ σας μπορεί να σας ενημερώσει για τις δυνατότητες που σας δίνονται. Στα περισσότερα pet shops κυκλοφορούν συμβατικές, ολιστικές και κλινικές τροφές για να διαλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες του κατοικιδίου σας. Σε πολλά online pet shops θα βρείτε πολλές τροφές, ακόμα και ακριβών, παγκοσμίως γνωστών τροφών, σε οικονομικότερες τιμές σε σχέση με το κατάστημα ενός πετ σοπ ή σε προσφορές που ανανεώνονται.

Από το pet shop θα αγοράσετε επίσης την ειδική βούρτσα για το χτένισμα του τριχώματος της γατούλας σας που είναι απαραίτητο ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, διότι η γάτα πλένεται με τη γλώσσα της και οι άχρηστες τρίχες πρέπει να απομακρύνονται, επειδή διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να τις καταπιεί και να παρουσιάσει ακόμα και πολύ σοβαρά προβλήματα στο γαστρεντερικό της σύστημα. Σε πολλά online pet shops του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας μπορείτε να βρείτε ειδικές πάστες που βοηθούν τη γατούλα σας να αποβάλλει αυτές τις τρίχες χωρίς κίνδυνο.

Στο πετ σοπ θα βρείτε επίσης τις ειδικές αμπούλες ενάντια στους ψύλλους, με τις οποίες πρέπει να ραντίζετε τη γάτα σας, αν βγαίνει σε εξωτερικό χώρο (ακόμα και στο μπαλκόνι), καθώς και το χάπι εσωτερικής αποπαρασίτωσης που πρέπει να της δίνετε κάθε τρεις μήνες. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε και την άμμο υγιεινής που θα χρειαστείτε αν η γατούλα σας μένει μόνιμα μέσα στο σπίτι, ενώ καλό θα ήταν να αγοράσετε και ένα ονυχοδρόμιο για να ξύνει τα νύχια της και να μην σας καταστρέφει τα έπιπλα. Επίσης, αν είναι πολύ παιχνιδιάρα, θα της άρεσε αν της παίρνατε κάποιο παιχνίδι με το οποίο θα μπορεί να παίζει και να τρέχει. Αυτό θα συμβάλει και στη φυσική δραστηριότητά της που θα της θυμίσει τη φύση της ως αιλουροειδούς και θα τη βοηθήσει να διατηρήσει υγιείς αρθρώσεις και σκελετικό σύστημα.

Σχόλια

Άψογες συμβουλές ειδικά σε μένα που πρώτη φορά αποκτώ γάτα... Σας ευχαριστώ
Γράψτε το σχόλιό σας!

Νέα Άρθρα