2102406230

shipping

To No1 Online PetShop
Oι παραγγελίες εντός Αθηνών στον χώρο σας αυθημερόν & ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ από 20€ και πάνω! Μάθετε Περισσότερα...

Η φροντίδα του σκύλου

04/03/2016
από pet4u admn

Αποκτήσατε μόλις ένα σκυλάκι και αισθάνεστε ότι δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε να μαθαίνετε για τη σωστή φροντίδα του; Βρήκατε κάποιο αδέσποτο στο δρόμο, το ερωτευτήκατε και θέλετε να του προσφέρετε το καλύτερο; Μην ανησυχείτε και μην πελαγώνετε. Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για να είστε σίγουροι ότι θα έχετε δίπλα σας ένα υγιές ζωάκι που θα χαίρεται με την αγάπη που θα του δίνετε.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο. Εκεί θα γίνουν όλα τα απαραίτητα εμβόλια και ο γιατρός θα εξετάσει το σκύλο σας, για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Είναι πολύ σημαντικό να εξετασθούν τα μάτια του, τα αυτιά του και τα δόντια του, διότι σε αυτά τα σημεία εκδηλώνονται πολλά συμπτώματα ασθενειών. Επίσης σημαντική διερευνητική εξέταση είναι και η ψηλάφηση της κοιλιάς. Αν ο σκύλος είναι ενήλικος και έχει ζήσει καιρό έξω, καλό είναι να γίνουν εξετάσεις αίματος, όπου θα φανεί η γενική κατάσταση του οργανισμού του καθώς και η ύπαρξη ασθενειών όπως το καλαζάρ και η ερλιχείωση. Εφόσον όλα είναι καλά, η επίσκεψη στον κτηνίατρο θα είναι πλέον ετήσια. Καλό είναι σε αυτή να επαναλαμβάνονται οι εξετάσεις αίματος, οι οποίες ιδανικά πρέπει να γίνονται μετά το καλοκαίρι, αφού τα κουνούπια έχουν μειωθεί. Τα κουνούπια είναι οι φορείς μετάδοσης σοβαρών ασθενειών και συνεπώς πρέπει να γνωρίζετε αν στο διάστημα της έξαρσής τους το σκυλάκι σας κόλλησε κάτι.

Στη συνέχεια επισκεφθείτε ένα καλό και ενημερωμένο πετ σοπ. Στα pet shops μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα είδη για τη φροντίδα του σκύλου σας. Αρχικά πρέπει να αποφασίσετε ποια τροφή θα επιλέξετε με βάση το μέγεθος, τη ράτσα και την ηλικία του σκύλου σας, έτσι ώστε αυτός να λαμβάνει τις ουσίες που χρειάζονται για ένα υγιές σκελετικό, αναπνευστικό και γαστρεντερικό σύστημα καθώς και ένα λαμπερό τρίχωμα χωρίς δυσάρεστη μυρωδιά. Κάθε ενημερωμένο pet shop μπορεί να σας προτείνει μια καλή τροφή στην τιμή που θέλετε να διαθέσετε ανάλογα και με τις ανάγκες του σκύλου σας. Πριν πάτε στο πετ σοπ, μπορείτε να έχετε κάνει και μια έρευνα αγοράς σε κάποιο online pet shop για να ξέρετε τι ακριβώς ψάχνετε.

Κατά τα άλλα, καλό είναι να διατηρείτε το βάρος του σκύλου σας σταθερό εξασφαλίζοντας μια συγκεκριμένη ποσότητα τροφής ημερησίως και επαρκή δραστηριότητα. Μετά το φαγητό καλό θα είναι να βουρτσίζετε τα δόντια του, για να μη μαζεύουν πέτρα. Στα περισσότερα pet shops και online pet shops θα βρείτε οδοντόκρεμες σε γεύση κρέατος που θα κάνουν τη διαδικασία αυτή διασκεδαστική για το κατοικίδιό σας.

Τους θερινούς μήνες θα πρέπει να χτενίζετε το σκύλο σας για να απομακρύνονται οι άχρηστες τρίχες είτε είναι κοντότριχος είτε μακρύτριχος, ενώ απαραίτητο είναι να του βάζετε κάθε τρίμηνο ένα αντιπαρασιτικό κολάρο και κάθε μήνα μια αμπούλα ενάντια στους ψύλλους και τα κουνούπια. Σημαντική για την υγεία του είναι και η εσωτερική αποπαρασίτωση κάθε τρεις μήνες με το ειδικό χάπι που μπορεί να του δώσει ο κτηνίατρος αλλά και να σας διαθέσει οποιοδήποτε πετ σοπ.


Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε το σχόλιό σας!

Νέα Άρθρα