2102406230

shipping

To No1 Online PetShop
Oι παραγγελίες εντός Αθηνών στον χώρο σας αυθημερόν & ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ από 20€ και πάνω! Μάθετε Περισσότερα...

Πως διαλέγουμε τροφές για το σκύλο μας

29/06/2015
από pet4u admn

Η σίτιση ενός κατοικίδιου πρέπει να γίνεται με την ίδια προσοχή που δίνουμε στη σίτιση ενός ανθρώπου, πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά με μια υψηλής ποιότητας ισορροπημένη τροφή, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και λαμβάνοντας υπόψιν τις διατροφικές του ανάγκες. Αυτό είναι που θα κρατήσει το σκυλί μας υγιές και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια επίσκεψη σε petshop.

Οι ποιοτικές τροφές για το σκύλο μας θα κρατήσουν το τρίχωμα του λαμπερό και λείο, θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα, θα κρατήσουν το πεπτικό του σύστημα υγιές, θα αποτρέψουν επισκέψεις στον κτηνίατρο και θα εξασφαλίσουν τη δική μας υγεία. Οι επιλογές τροφών για σκύλους είναι πρακτικά ανεξάντλητες κάτι που μπορούμε να διαπιστώσουμε αμέσως με μια επίσκεψη σε ένα online petshop.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της αμερικάνικης ένωσης AAFCO, που τηρούνται στα περισσότερα προϊόντα, αν η τροφή περιέχει ένα μόνο συστατικό, πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 95% του εν λόγω συστατικού εξαιρουμένου του νερού. Για παράδειγμα, αν στην ετικέτα αναφέρεται ότι η ζωοτροφή είναι από βόειο κρέας, το βόειο κρέας πρέπει να αποτελεί το 95% του τροφίμου.

Αντίστοιχα, αν πρόκειται για συνδυασμό συστατικών, ο συνδυασμός πρέπει να αντιπροσωπεύει το 95% του βάρους της τροφής. Όροι όπως "dinner", "platter" και "entree" προϋποθέτουν ότι η συγκεκριμένη ζωοτροφή περιέχει τουλάχιστον 25% από το συγκεκριμένο συστατικό, ενώ 'όπου διαβάζουμε "με" σημαίνει τουλάχιστον 3% του συγκεκριμένου προϊόντος.

Αυτά, ωστόσο, αφορούν περισσότερο την προστασία των καταναλωτών από παραπλανητικές ετικέτες και τη θέσπιση συγκεκριμένων πλαισίων παρά για την ουσία της διατροφής. Ένα γεύμα για τον σκύλο μας πρέπει να περιέχει συγκεκριμένες ποσότητες πρωτεΐνης, υδατανθράκων, λιπών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, είτε πρόκειται για ξηρή είτε για κανονική τροφή.

Σχετικά με τη γλουτένη και τους υδατάνθρακες υπάρχουν διάφοροι μύθοι. Τα άλευρα και τα δημητριακά είναι απόλυτα ασφαλή και ευχάριστα για το σκύλο μας αλλά πρέπει να δίνονται με φειδώ γιατί παχαίνουν και εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν προκαλούν αλλεργίες. Στο τελευταίο μεγάλο ρόλο παίζει η ποιότητα και ο κατασκευαστής χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένα ακριβό προϊόν είναι απαραίτητα ασφαλέστερο.

Όπως και στη δική μας διατροφή, καλό είναι να αποφεύγουμε τη γλουτένη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απαραίτητα επικίνδυνη. Η γλουτένη γίνεται ζήτημα σε μεγάλες ποσότητες όπως αυτές που καταναλώνουν οι αθλητές. Επίσης, οι αλλεργίες στη γλουτένη είναι πολύ σπάνιες στους σκύλους.

Τα προϊόντα κρέατος είναι οι πιο συνηθισμένες σκυλοτροφές και περιέχουν κρέας από σκελετικούς μυς αλλά και τα υπόλοιπα θρεπτικά όργανα, όπως οι πνεύμονες και το συκώτι.

Τα όργανα αυτά είναι κατάλληλα για κατανάλωση όπως είναι κατάλληλα για μας με τη διαφορά ότι είναι περισσότερο εμπορεύσιμα στις ζωοτροφές και επομένως είναι αποτελεσματικότερη η τεχνολογία ελέγχου και επεξεργασίας του για προσθήκη σε ζωοτροφές.

Το βασικότερο που πρέπει να ελέγξει κάποιος είναι οι αναλογίες των συστατικών και η δήλωση της διατροφικής επάρκειας γιατί οι ανάγκες των σκύλων είναι διαφορετικές σε διαφορετικές ηλικίες. Η ετικέτα θα γράφει κάτι σαν "αυτή η τροφή είναι κατάλληλη για όλα τα στάδια ανάπτυξης", ή "η τροφή αυτή είναι κατάλληλη για συντήρηση ενήλικου ζώου" ή "η τροφή αυτή είναι κατάλληλη για ανάπτυξη και αναπαραγωγή.”

Η κληρονομικότητα, η ηλικία, τ στάδιο της ανάπτυξης και ο αναπαραγωγικός κύκλος έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την επιλογή της τροφής και ο κατάλληλος για να δώσει σχετικές συμβουλές είναι ο κτηνίατρος μας. Οι κτηνίατροι κάνουν μια ανάλυση της σωματικής κατάστασης του ζώου και εκτιμούν αν το βάρος του είναι στα επιθυμητά πλαίσια. Εμπειρικά θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αισθανθούμε τα πλευρά του ζώου χαϊδεύοντας το.

Από εκεί και πέρα χρειαζόμαστε μικρές τροποποιήσεις των ποσοτήτων που προτείνει ο κατασκευαστής ώστε να πετύχουμε τις ιδανικές ποσότητες που διαφέρουν μάλιστα από ετικέτα σε ετικέτα.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ειδικές τροφές που βοηθούν τα σκυλιά να πάρουν και άλλες που βοηθούν το ζώο να χάσει βάρος.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε το σχόλιό σας!

Νέα Άρθρα