2102406230

shipping

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Όλες οι παραγγελίες εντός Αθηνών στον χώρο σας αυθημερόν χωρίς καμιά επιπλέον επιβάρυνση! Μάθετε Περισσότερα...

Γιατί ο σκύλος μου γαβγίζει όταν μένει μόνος;

17/07/2015
από pet4u .

Οι σκύλοι είναι κοινωνικά ζώα και έτσι εξηγείται γιατί οι προγονοί τους , οι λύκοι, ζούσαν και ζουν σε κοινότητες τις οποίες έχουμε ονομάσει "αγέλες". Γι’αυτό λοιπόν, πρέπει να φροντίσετε να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας ώστε να αισθάνεται άνετα όταν μένει μόνος ακόμα και για διαστήματα μεγαλύτερα των 4-5 ωρών κατά τη διάρκεια της μέρας.

Οι πρωταρχικοί λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος γαβγίζει όταν μένει μόνος είναι η αίσθηση της βαρεμάρας, η μοναξιά και η νευρικότητα. Το υπερβολικό γάβγισμα μπορεί να συνοδεύεται επίσης από μάσημα αντικειμένων (όχι απαραίτητα αυτών που θα θέλατε ο σκύλος σας να μασάει!) και από το να κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι. Αυτά είναι συμπτώματα του φαινομένου στο οποίο αναφερόμαστε συχνά με τον όρο "άγχος του χωρισμού".

Εφόσον δε μπορούμε να είμαστε με τους σκύλους μας 24 ώρες την ημέρα, είναι σημαντικό να έχουμε φροντίσει ώστε να αισθάνονται άνετα όταν μένουν μόνοι τους και να βρίσκουν ευχάριστη απασχόλησηαυτό το διάστημα. Ορίστε ορισμένες συμβουλές:

Δώστε του γεμιστά παιχνίδια για να μασάει (γνωστά ως kong) και να τον κρατήσετε απασχολημένο. Δείξτε φαντασία στο γέμισμα αυτών των παιχνιδιών! Υπάρχουν πολλές λιχουδιές για να χρησιμοποιήσετε. Διαβάστε το άρθρο μας "Πώς να χρησιμοποιείτε ένα παιχνίδι kong".

Δώστε στο σκύλο σας ένα μικρό γεύμα πριν φύγετε. Αυτό θα τον κάνει να αισθανθεί υπνηλία, αλλά θυμηθείτε ότι πολλοί σκύλοι θέλουν να "ανακουφιστούν" μετά από ένα γεύμα!

  • Βοηθείστε σταδιακά το σκύλο σας να συνηθίσει στην ιδέα της απουσίας σας. Ξεκινήστε αφήνοντας το σκύλο σας περιορισμένο σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, το οποίο θα αποτελέσει το μακροπρόθεσμο χώρο της απομόνωσης του, αρχικά για λίγα λεπτά. Επαναλάβατε αυτήν την άσκηση σε τυχαίες στιγμές κατά τη διάρκεια της μέρας. Καθώς περνάνε οι εβδομάδες, αυξήστε το χρόνο που τον αφήνετε μόνο στο σπίτι. Ο σκύλος σας σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι δεν τον εγκαταλείπετε για πάντα και ότι θα επιστρέψετε.
  • Μην τους δίνετε συνεχώς σημασία όσο είστε στο σπίτι καθώς κάτι τέτοιο θα έκανε την απουσία σας ακόμα πιο έντονη.
  • Μην προκαλείτε αναστάτωση καθώς φεύγετε από το σπίτι. Με ήρεμες κινήσεις τακτοποιείστε το σκύλο σας και αποφύγετε τον πολύωρο αποχαιρετισμό. Καθιερώστε αυτό ως ρουτίνα και με το πέρασμα του χρόνου θα ανακαλύψετε ότι ο σκύλος θα αναγνωρίζει πια την κατάσταση και θα την αποδέχεται ομαλά.
  • Αφήστε ανοιχτή την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Οι σκύλοι συχνά βρίσκουν τον ήχο της μουσικής ή τις ανθρώπινες φωνές καθησυχαστικές. Αυτό το κόλπο έχει διπλό όφελος καθώς έτσι, θα αποσπάται λιγότερο η προσοχή του σκύλου από τους εξωτερικούς ήχους.
  • Δέστε ένα μαντήλι που έχετε φορέσει (και επομένως έχει απάνω του τη μυρωδιά σας) στο εξωτερικό χερούλι της πόρτας από την οποία εξέρχεστε. Έτσι, όταν ο σκύλος σας μυρίζει κάτω από την πόρτα για να διαπιστώσει αν είστε ακόμα κοντά, θα καθησυχάζεται από τη μυρωδιά σας.
  • Μην επιτρέπετε στο σκύλο σας να τριγυρίζει στο σπίτι όση ώρα λείπετε, αλλά καθιερώστε ένα μόνιμο χώρο περιορισμού μέσα στον οποίο εκείνος θα νιώθει άνεση. Εναλλακτικά, αξιολογήστε τα πλεονεκτήματα τηςεκπαίδευσης του σκύλου σας με κλουβάκι.
  • Ένας σκύλος που ζει ως επί το πλείστον μέσα στο σπίτι, συχνά αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια όταν μένει μόνος έξω από αυτό, στην αυλή για παράδειγμα και κάτι τέτοιο πρέπει να αποφεύγεται αν προκύπτει πρόβλημα αποχωρισμού. Αυτός πρέπει να παραμένει σε ένα ασφαλές χώρο, μακριά από κινδύνους όπως ηλεκτρικά καλώδια και εύθραυστα αντικείμενα.
  • Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας γυμνάζεται αρκετά ώστε πιθανότατα να κοιμάται κατά την απουσία σας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε το σχόλιό σας!

Νέα Άρθρα