2102406230

shipping

To No1 Online PetShop
Oι παραγγελίες εντός Αθηνών στον χώρο σας αυθημερόν & ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ από 20€ και πάνω! Μάθετε Περισσότερα...

Πως να επιλέξετε την κατάλληλη τροφή για τον σκύλο σας

13/10/2016
από pet4u admn

Όπως προσέχουμε το δικό μας διατροφολόγιο να περιλαμβάνει πολλές βιταμίνες, αρκετή πρωτεΐνη και τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά, αντίστοιχα οφείλουμε να εξετάζουμε διάφορους παράγοντες πριν από την επιλογή και της τροφής του σκύλου μας. Στα pet shop συνήθως υπάρχει μεγάλη ποικιλία τροφών για τον πιο πιστό μας φίλο, όπως είναι οι κονσέρβες, η ξηρά τροφή και οι συνταγές για το λεγόμενο raw food (ωμό). Όταν πρέπει να επιλέξετε τροφή για τον σκύλο σας θα πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες όπως την ράτσα του, τον τρόπο ζωής του, τυχόν ευαισθησίες στομαχιού ή ακόμα και τριχόπτωσης.

Συνήθως, οι κονσέρβες προσφέρουν περισσότερες θερμίδες και δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για μικρόσωμα σκυλάκια, που κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν προβλήματα με τα δόντια τους. Καλύτερη γι’ αυτά είναι η ξηρά τροφή, η οποία βέβαια θεωρείται η καταλληλότερη για την διατροφή των περισσότερων σκυλιών ανεξαρτήτως μεγέθους. Στα online pet shop μπορείτε να ελέγξετε όλα τα συστατικά κάθε τροφής, όπως και πιο αναλυτικές πληροφορίες για να καταλήξετε σε αυτή που είναι πιο κοντά στα ζητούμενά σας. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που θα σας κατατοπίσουν προς την σωστή επιλογή.

Κινηθείτε με βάση το βάρος και την ενεργητικότητα του σκύλου σας
Με την πρώτη επίσκεψη σας σε κάποιο πετ σοπ το πρώτο πράγμα που θα σας ρωτήσουν είναι η ηλικία του σκύλου σας καθώς υπάρχουν αρκετές τροφές στην αγορά για «όλα τα στάδια ζωής» του. Ωστόσο δεν πρέπει να σταθείτε μόνο σ’ αυτήν, καθώς χρειάζεται να διαλέξετε μία τροφή που να καλύπτει και τις συγκεκριμένες ιδιαίτερες ανάγκες του. Αν για παράδειγμα έχετε έναν υπέρβαρο σκύλο, πρέπει να αγοράσετε μία τροφή με λιγότερες θερμίδες, ιδιαίτερα αν μειώνοντας την ποσότητα της υπάρχουσας τροφής δεν αποδίδει. Σε αυτή την περίπτωση διαλέξτε μια τροφή με χαμηλότερες θερμίδες έτσι ώστε ο σκύλος σας να τρώει την ίδια ποσότητα τροφής και να παίρνει λιγότερες θερμίδες.

Επιλέξτε την «πηγή» πρωτεΐνης
Κοτόπουλο, ψάρι ή μήπως αρνί; Κάθε «πηγή» πρωτεΐνης για ένα σκύλο που δεν είναι αλλεργικός είναι κατάλληλη, μία καλή επιλογή είναι το κοτόπουλο. Όσο αναφορά όμως τους σκύλους που έχουν κάποιου είδους τροφικές αλλεργίες οφείλετε να είστε πιο προσεκτικοί. Για παράδειγμα, παρότι το αρνί έχει γίνει διάσημο ως «υποαλλεργικό», οι σκύλοι αποκτούν αλλεργίες στην μακροχρόνια χρήση. Εάν θέλετε μια υποαλλεργική τροφή διαλέξτε μία που την «πηγή» πρωτεΐνης της δεν έχει φάει ο σκύλος σας άλλη φορά. Αν δεν είστε σίγουροι, πάρτε κάτι διαφορετικό, όπως ο σολομός.

Ελέγξτε τα συστατικά
Όταν θέλετε να αγοράσετε μια υγιεινή τροφή για το σκύλο σας, διαβάστε τη λίστα με τα συστατικά στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Από το νόμο τα συστατικά πρέπει να αναγράφονται με φθίνουσα σειρά. Κοιτάξτε το πρώτο συστατικό να είναι ζωικής προέλευσης. Έχει μεγάλη βιολογική αξία καθώς περιέχει υψηλό ποσοστό εύπεπτης πρωτεΐνης και χρήσιμα αμινοξέα.

Ακριβή ή φθηνή τροφή
Κάποιες οικονομικές τροφές παράγονται από φθηνά υλικά που τις καθιστούν δύσπεπτες , λόγω πιθανού εκφυλισμού των πηγών πρωτεΐνης ή οξείδωσης των πηγών λίπους, έτσι δεν προσφέρουν στην διατροφή του σκύλου σας. Ενώ λοιπόν φαινομενικά πληρούν όλες τις νόμιμες ποσοστιαίες προδιαγραφές, έχουν χαμηλότερη ενεργειακή αξία και χαμηλό επίπεδο πρωτεϊνών με αποτέλεσμα πολλά από τα «θρεπτικά» συστατικά τους να μην απορροφώνται από τον οργανισμό του σκύλου σας. Ταΐζοντάς τον λοιπόν μια οικονομική τροφή αναγκάζεστε να του δίνετε μεγαλύτερη ποσότητα για να του καλύψετε τις διατροφικές του ανάγκες. Τις περισσότερες φορές αυτό σημαίνει ότι σας κοστίζει τουλάχιστον το ίδιο, αν όχι περισσότερο από το να αγοράζατε μια ακριβότερη και υγιεινότερη τροφή.

Συνυπολογίστε
Διαλέξτε μια τροφή που να έχει ισορροπημένη αναλογία Ωμέγα 3/6 λιπαρά οξέα. Ψάξτε στη συσκευασία για αυτές τις πληροφορίες. Για παράδειγμα, εξαιρετικές πηγές Ωμέγα 3 λιπαρών είναι το λάδι σολομού, λινέλαιο και λάδι από το φυτό Canola.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε το σχόλιό σας!

Νέα Άρθρα